2008-04-07

20 szavazatot ért !


Tisztelt Választmány!

Megtisztelőnek tartom a lehetőséget, hogy elsőként állhatok önök elé a nyolc tanácsos jelölt közül. Elsőnek lenni talán mindíg a legnehezebb, ugyanakkor A betűs lévén elsőnek kellett bemennem érettségizni, majd államvizsgázni is. Ma is egyfajta vizsga elött állunk mindannyian, csak ma nem az iskolapadban tanultakról, hanem jövőbeli elképzeléseinkről, terveinkről kell beszélnünk. A mai megmérettetés tehát nem a múltat, hanem a jövőt helyezi előtérbe. Azt a jövőt, amely ma itt és most kezdődik el, és amelynek mi, Arad megyei magyarok, a mai rangsorolás eredményétől függetlenül, részesei leszünk.
Az önkormányzati munka nagy kihívásokat tartogat azok számára, akik megyénk magyarságának érdekeit fogják képviselni a tanácsban. Ez lesz az első teljes mandátum, amelyet Uniós tagországként kezdünk meg. Nagyon fontosnak tartom, hogy az önkormányzatokban is érezhetővé tegyük az európai szellemiséget. Szükség van egy szemléletváltásra, hogy az önkormányzatok átalakuljanak szolgáltatókká, és ne elavult állami gépezetként működjenek. Olyan önkormányzatokká kell alakítanunk, ahol az ember van a középpontban, és minden erőnkkel, tudásunkkal gondjai orvoslására kell összpontosítanunk.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az elöbb nem hiába használtam többesszámot. Ez semmiképpen sem akart királyi többes lenni, hanem azt szerettem volna érzékeltetni, hogy kiemelt fontosságot tulajdonítok a csapatmunkának. Akik ismernek, tudják rólam: jó csapatjátékos vagyok. Ezt AMISZ-os tevékenységem is bizonyítja. Csak együtt, mindannyiunk összefogásával leszünk képesek eredményesek lenni. Az önkormányzatokba szakembereket kell küldenünk: közgazdászt, jogászt, mérnököt, ugyanis a különböző szakbizottságokban csak így tudunk megfelelőképpen dolgozni. Mindannyian nem jelentkezhetünk a kulturális szakbizottságba. Pénzügyi szakemberként úgy gondolom, hatékonyan tudom képviselni közösségünket. Célként tűztem magam elé, hogy egyforma mértékben képviseljem a megye különböző részein élő magyarságát, megyénk ugyanis nemcsak Arad városából áll.
Amennyiben tanácsosi mandátumot nyerek, a törvényadta lehetőségekkel élve, a következő irányvonalak mentén szeretnék tevékenykedni:
-Oktatás:az összes költségvetési forrást megragadva, támogatnunk kell a magyar oktatási intézményeket, ugyanis csak így leszünk képesek minőségi oktatást nyújtani
- Gazdaság és mezőgazdaság:önkormányzati képviselőként kötelességemnek fogom érezni, hogy minden segítséget megadjak a magyar vállalkozóknak. Jobb együttműködésre van szükség, amelyet megfelelő információáramlassal tehetünk lehetővé az ünkormányzat és a gazdasági egységek között. Nagyon fontos az együttműködés a mezőgzdasági vonalon tevékenykedő társulatokkal és civil szervezetekkel is.
- Kultúra: meg kell teremtenünk annak faltételeit, hogy a magyar közösség számarányának megfelelően támogatáshoz jusson a megyei költségvetésből. Mi ugyanis itthon vagyunk itt és jogunk van ápolni kulturális értékeinket. Az önkormányzatnak megfelelő partnerviszony kialakítására kell törekednie civil szervezeteinkkel. Igy elérhetővé válik a tulajdonképpeni kultúrális autonómia.
- Szociálpolitika és egészségügy: feladatunknak tekintem a megfelelő szociális és egészségügyi háló kiépítését. Tájékoztatnunk kell a rászoruló személyeket a törvényadta lehetőségekről. Idősgondozó otthonokat kell létrehoznunk, ahol egyedülmaradt, rászoruló időseket megfelelőképpen lehessen ápolni, gondozni. Fontos feladat az egészségügyi intézmények fejlesztése is. Az egyházakkal együtt kell működni, támogatni őket és közösen elkészíteni egy szociális térképet.
- Ifjúság: ez az a terület, amelyről oldalakon keresztül írhatnám elképzeléseinket. Létfontosságúnak tartom egy megyei magyar ifjúsági stratégia kidolgozását, egy ifjúsági tájékoztató és szolgáltató iroda beindítását, ahol a fiatalok válaszokat kaphassanak bárminemü kérdéseikre.Minél nagyobb számú ifjúsági projektet kell támogatni. Kiemelt fontossággal bír a megye legnagyobb ifjúsági szervezete az AMISZ folyamatos támogatása.
- Infrastruktúra: fontos, hogy a magyar érdekeltségű beruházásokat idevonzzuk és támogassuk, ezzel járulva hozzá közösségünk fejlődéséhez.
Azért hogy mindezek megvalósulhassanak, rendszeressé fogom tenni a fogadóórákat, hogy a közösséggel állandó kapcsolatban lehessek és megoldást találhassak gondjaikra. Létfontosságú tehát a kommunikáció.
Kérem, tiszteljenek meg szavazatukkal és érdemben fogom képviselni közösségünket. Végül Kossuth Lajos szavaival szeretnék élni, ugyanis ennek megfelelően képzelem el önkormányzati tevékenységemet- “Szolgái és nem urai vagyunk a nemzetnek”. Ezt mindig szem előtt fogom tartani.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Laszlo!!!!-nagyon jo beszedet irtal!!!!!!!
Engem meggyoztel,hogy rad szavazzak.Sajnos ez kevesnek bizonyult.
Semmi gond,az elet megy tovabb mert a fiataloke a jovo, nem az oregeke.
Jelen pillanatban meg ragaszkodnak a “szekűkhoz”.
Ez a szombat nem ugy alakult ahogy mi fiatalok elkepzeltuk.
A valasztmanynak nem volt annyi kovetkezetessege,hogy azokra szavazzanak,akikre valoban akartak.Fejet hajtottak a felsobb hatalom akaratanak.Most sikerult!-de 4 ev mulva is sikerulni fog?
Batran mondthatom hogy a fiatalok az idos jeloltek miatt nem mennek el szavazni.Fiatalokat akarnak latni es rajuk szeretnek tenni a voksukat.,de a regi kommunista mentalitas miatt a fiatalok egyszeruen nem kapnak teret a kibontakozasra.
Most igazan senki sem nyert a szavazatok szamat tekintve.Sokan viszont veszitettek.
Nem tortent semmi hogy a fiatalok most nem “taroltak”annyira
4 ev mulva vajon kik lesznek ott?