2009-11-26

Kettő között

Egyesek az arany középútat keresik mindenben, bármit csinálnának is. Mások ezt megvetően a pohár üres feleként értékelik. Tulajdonképpen nagyon is hajlamosak vagyunk a hiányzó részt látni, szeretünk elégedetlenkedni, emészteni magunkat, elővenni a hirhedt magyar bánatot, még amikor mulatunk, akkor is búsan tesszük...
Két forduló közé értünk. Az első nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Semmilyen szempontból. Ezért újból két rossz között kell választanunk, persze ha sikerül kisakkozni, melyik a kisebbik. Nehéz eldönteni, hova álljunk, kit támogassunk, hiszen az egyetlen magyar jelölt mellé sem tudtunk blokkban felsorakozni, és megmutatni, hogy létezünk, egységesek vagyunk, félretéve a személyes ellentéteket, sérelmeket. Mivel jobb megoldás egy -akármelyik- román elnök megválasztása, majd alibiként bevágni hogy a miénknek úgysincs esélye? Valószínűleg pont azért nincs, mert mi sem hiszünk benne eléggé. Akkor meg milyen alapon várjuk el a többségiek támogatását.
Számomra érthetetlen amiként egyesek időt, energiát nem sajnálva elmennek szavazni, és azt szándékosan érvénytelenül teszik... Ők aztán igazán harcolnak a magyarságért, megmutatják a magyar virtust és jól megleckéztetik a „fránya” RMDSZ-t. Vagyis bennünket, hiszen saját közösségünket fircangolják ilyen magatartással. Hát gratulálok, sikerült egy jó nagyot rúgni a saját hátsónkba, és ha ez a tömbben nem is annyira érződik, elmondom: a szórványban nagyon FÁJ. Mi érezzük igazából bőrünkön a mindennapos surlódásokat, küzdelmeket, hogy egy kis helyzetelőnyre tegyük szert magyar szempontból. Ezért igazán tudunk értékelni minden egyes szavazatot. A 9000 hargitai eldobott szavazatot emiatt érzem a saját( és nemcsak) arculcsapásomnak. Úgy látszik, sikerült megosztani bennünket, és ha egy kicsit belegondolunk, arra is könnyedén rájövünk, kinek tartozunk köszönettel érte. A két rossz közül pont ezért látom a pirosat kissebbikként, az egyetlen számunkra megszavazható(még ha csukott szemmel is) megoldásként. Túl kell lépnünk a tavalyi irányunkba történő elutasításán, mert ő legalább kimondta, amit a narancs csak gondolt. Igazából a narancsok sem akartak, ellenkező esetben kiálltak volna értünk. Dehát egyformán szeretnek bennünket, annyi biztos. Éppen ezért kell nekünk egységesnek lennünk, családon belül oldva meg a problémákat, és olyan döntéseket hozni, amelyek pozitivan hatnak ki a teljes közösségünkre. Minden egyes megosztó nyilatkozat, felkérés eleven húsba vág, népünket rombolja.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nocsak,visszatér a blogtérbe, kedves László?
Csak nem készül az előrehozott választásokra?

És akkor lássuk bejegyzése színét, és fonákját.

Az első forduló nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Semmilyen szempontból, írta.
Hogy szerették volna?
Miért nem úgy sikerült, kedves László?

Az egyetlen magyar jelölt mellé sem tudtunk blokkban felsorakozni, folytatta.
Miért, mielőtt jelölte az RMDSZ összehívta talán a létező Erdélyi Magyar Egyeztető Fórumot? NEM!

"Egységesek vagyunk."
Félretette az RMDSZ a személyes ellentéteket, sérelmeket?
NEM! Hiszen úgy állított jelöltet, hogy arról az EP-választási szövetségesével sem egyeztetett.

Milyen alapon várjuk el a többségiek támogatását, kérdi?
Államelnök-választáson tényleg el kellene, egyáltalán el lehet várni, ott, ahol az alkotmány első szakasza olyan, amilyen? Ezt senki, Ön sem gondolhatja komolyan.

Állítja, hogy Önök önmagukat, az RMDSZ-t – micsoda nagyképűség – fircangolják. Hát ha kedvüket lelik benne, csak tegyék.

FÁJlalja az önfarbarúgást.
Tényleg?
Nem csoda, ha semmit sem tettek annak megelőzése érdekében.
Nem gond, ott van – szakmai alapon – az igazgatóság.

Hogy kapta a 9000 Hargita megyében eldobott szavazatot?
Székely István szakértő 0,2 %-ra becsülte az autonómiára adott szavazatokat - amit Ön, a lényeget végképp nem értő, eldobottnak minősít. Az ilyen szavazatok száma csupán 166. 8834-et tévedni az pont 5321%-os túlbecslés!!! Ja, Ön nem tanult matematikát.

Úgy látszik, sikerült megosztani bennünket, és ha egy kicsit belegondolunk, arra is könnyedén rájövünk, kinek tartozunk köszönettel érte, - írta.
Téved, kedves László!
Nincs itt semmi megosztás!
Az RMDSZ-től elpártolt a romániai magyaroknak több, mint fele.
És történt mindez azért, mert a szervezetben nem az észszerűség honol, hanem a székszerzésért mindenkit minden áron való eltaposás, mint tették éppen Önök, az úgynevezett aradi fiatalok – Tóth, Faragó, Albert – tavaly, Cziszter Kálmánnal.
Most érett be a gyümölcs. De már romlik is.

Ön tehát a pirosakat választja.
De megérti a narancssárgákat is.
Tökéletes pártkáder. A ’89 előtti díszmagyarok pont ilyenek voltak.
Előre a lenini úton.
A fiatalok még messzire juthatnak rajta. Csak gyomor kell a többieken való átgázoláshoz.

Családon, az RMDSZ-en belül szokták megoldani a problémáikat, olvasom.
Ez most is megteremte gyümölcsét.
De ezt NEM lehet egységre törekvésnek, hanem csak öncélú törtetésnek nevezni!

Önnel ellentétben én komolyan hiszek az olyan döntések szükségességében, amelyek erősítik a közösséget.
Önnek ez a blogbejegyzése azonban arról árulkodik, hogy önigazoló szemfényvesztésnél nem tud többet az RMDSZ jelenlegi Arad megyei vezérkara, amelynek Ön is tagja.

Nagy István

Névtelen írta...

nah N.I. alias nevtelen visszatert... welcome back!!!

zöld prücsök írta...

100%-ban egyetértek veled. Miért nem jelent meg a Ny.J-ben is?

Nagy István írta...

Boldog karácsonyt!

Nagy István írta...

B. ú. é. k.!

Nagy István írta...

Kellemes Húsvéthétfőt, és szép locsolást!

Névtelen írta...

Nah, azért ennél többre számítottam, eltelt egy kis idő mióta nem aktivált Mr. Albert... Ennyit a komolyságról, majd jövőre a Kaszojálison!