2008-04-08

Szombat után


Sokat töprengtem, érdemes-e hozzászólni a szombati rangsoroláshoz. Egyrészről azt gondoltam, teljesen fölösleges hiszen megszületett egy eredmény, és mindenkinek ehhez kell tartania magát. Azt pedig, hogy ez jó vagy rossz, nem az én tisztem eldönteni. Természetesen van elképzelésem, hogy miért történt így, de ez magánvélemény marad. Másrészről viszont többen megjegyezték , hogy savanyú a szőlő ugye.Hát lehet, hogy savanyú, de a jó idő mindenképp megfogja érlelni.
Bár, második körben nem sikerült megismételni elöző heti eredményeinket, azért véleményem szerint most is sikerült jól szerepelni. Nem kívánom a többiek eredményét elemezni, tegye ezt meg mindenki saját maga, csak a sajátomat értékelem.Tény, hogy a fiatal hármasból én lettem az utolsó, de ez várható volt, hiszen sem betöltött pozicióm sem pedig korom nem jelentett előnyt a többiekkel szemben, én ugyanis nem vagyok állandó kapcsolatban a területi szervezetekkel, a választmány tagjaival. Viszont teljes mértékben élvezem a fiatalok támogatását. Ez meg is látszott a szavazatszámlálásnál. Előzetesen 20 támogató szavazatra számítottam, amelyet meg is kaptam. A helyszínen nem tudtam egy plusz szavazatot sem begyüjteni, ami arra enged következtetni, hogy mindenki jól megtanult leckével jött otthonról. De ezzel nincs is semmi gond, ugyanis nemcsak a tanácsosok fő feladata a lobbi, hanem az azt megelőző időszakban is nagy szerepet kap. Most is szövetségeseket kellett találni, ez egyeseknek jobban sikerült , másoknak gyengébben, voltak akik támogatásukról biztosítottak és voltak akik igértek, de hamisnak bizonyultak. Sokat tanultam ebböl a történetből, és azt hiszem ez hasznomra fog válni. Mindenképpen emelt fővel kerültem ki a rangsorolásból. Nincs szégyelnivalóm, mint ahogy veszítenivalóm sem volt. Egy szavazattal kikapni a megyei tanács alelnökétől,megítélésem szerint semmiképpen sem kivetni való dolog. Ezért a szombati eredményt pozitívnak könyvelem el. Igaz nem sikerült biztosan befutó helyre kerülnöm , de ez csak nagyon kevés szavazaton múlott.
Köszönöm annak a húsz embernek, akik kiálltak mellettem, szavazatukkal- és nemcsak- támogattak, illetve hogy nem adták be derekukat, amikor csábították őket. Köszönöm nektek, és arra kérlek, hogy haladjunk együtt azon az úton, amelyen elindultunk, amely nem más , mint a magyar közösség érdekvédelme.

13 megjegyzés:

Nagy István írta...

Tetszik ez az emberi hang!
Lenne egy savanyú kérdésem: mi ért 20 szavazatot? Az előző bejegyzésbe beillesztett kortesbeszéd?
Az Arad Megyei RMDSZ Választmány 20 tagjának meggyőzési munkája, hogy Önre szavazzon?
Ez a bejegyzése az utóbbit igazolja, de akkor miért az a címe az előzőnek, ami?
Ez itt a kérdés, kedves László!
Más.
Ez nem a második kör volt!
Ez egy másik játszma volt! Ezt azért tudhatták.
A területi szervezetekkel az országos elnök, és a területi szervezetekért felelős (országos) ügyvezető elnök van. A megyei ügyvezető elnök a HELYI SZERVEZETEKkel, a választmány tagjaival van kapcsolatba!
Ön a helyszínen nem gyűjtött be plusz szavazatot. No látja, én mind a 8 szavazatom a helyszínen gyűjtöttem be, ezért azok sokkal többet jelentenek, mint a lezsírozott 20! Ezt csak azért írom, mert bizonyára lesz még Ön is ötvenes, és versenyeznek majd akkor is húszasok.
Ön szerint érdem, hogy "mindenki jól megtanult leckével jött otthonról". Nos szerintem ez a demokrácia pusztító hatásainak egyike!
Lobbi (Önért). Szövetségesek (Önnel). Haszon (Önnek). Emelt fő (Az Öné.).
De mi lesz Arad magyarságával???
"Egy szavazattal kikapni a megyei tanács alelnökétől, ... pozitívnak könyvelem el."
Szerintem ez a legbiztosabb előjele a rommagyarság és annak képviselete tönkretétele felé vezető úton, és semmi köze a magyar közösség érdekvédelméhez!

Névtelen írta...

nem hiszem hogy a 8 szavazatat azert kapta mert szimpatikus volt.szerintem a befuto emberek ellenfelitol kapta,ugy sem volt eselye.
on nem egy kozkedvelt szemely,sot.
a kotekedo es undok embereket senki sem szereti,foleg nem azokat akik azt hiszik hogy mindig igazuk van,ha veletlenul pedig nincs akkor egyszeuen tavozik.
on nem egy eros ember,nem tud vesziteni

Névtelen írta...

elnezest,egyszeruen.

Nagy István írta...

Az ékezettelen névtelenek a kedvenceim.
Nem volt mit vesztenem, és nem is veszítettem.
Undok lennék? Kedves. Kötekszem? Az igazat, a saját véleményt névvel és arccal vállalva kötekedés?
Tudja kedves valaki, ez a történet nem rólam szól. Önökről.
Vannak helyek, ahol örülnek ha van valaki, aki nevén nevezi a tapasztalt rendellenességeket. Az aradi szervezetből az ilyen emberek lassan, kiszivárogtak, szinte csak az öntelt és arrogáns megélhetésiek maradtak. Ez az egyik oka az őszi EP-eredménynek is.

Névtelen írta...

en a kotekedest nem kevernem ossze az igazsaggal.en is kimondom a dolgokat ugy ahogy vannak,de talan nem lettem az emberek szemebe olyan mint on.nem is szeretnek.
teny!-on nem igazat mond!!!on felakarja hivni magara a figyelmet.ez sikerul is,de ezzel nem azt eri el hogy eloterbe hozza a hibakat.nem igy kene.
a politikaba tobb oszinte es nem kotekedo ember kene.
kedves szemelyenek senki nem felel meg,de on sem masoknak.
a politikai kudarcaert senki sem tehet,csak on!!!
nem masokat kene kritizalni mint peldaul Toth Csabat,Albert Laszlot,Kocsik Imret a fiatal csapatot,hanem elemezni kene sajat tevekenyseget.
nem ok tehetnek arrol hogy csak a kotekedeseit tudja felmutatni.

Nagy István írta...

Tudja, kedves nevtelen, ha tényleg soha semmit nem tettem, akkor nézzen utána a pécskai civilszervezetek születése körülményeinek, a Pécskai Újság és a Pécskán megjelent könyvek hátországának, Pécska monográfiájának, és sorolhatnám.
Tegnap mondta egyik pécskai, és nem Ő volt az első: miért léptél vissza a polgármeterjelöltségről? Június 1-én románokra nem szavazok, és mert nincs kire szavaznom, otthon fogok maradni.
Akik vörösre tapsolták a tenyerüket az elért 9. pécskai helyemért, azok a demokrata pártiak voltak, és tudják, hogy miért.
A nagykorú gyemekeimnek azt szoktam mondani, hogy ez a történet már az Ő életükről, nem az enyémről szól, tehát tegyék a dolgukat. És teszik!

Nagy István írta...

Nevtelennek, és nem csak:
http://www.nyugatijelen.com/jelenido/fizetni_fognak_a_telekert.php
http://sinkapali.wordpress.com/2008/04/08/regi-tortenetek-mai-hosei/#comments

Névtelen írta...

koszonom,megnezem

tbarna írta...

Szia olvastam a bejegyesedet és igen elgondolkodtam de a Nagy István reagálásán is való igaz Pécskán nagyon nagyot buktunk. Ezt a helyi RMDSZ-re értem ugyanis kihulltak a húzó emberek és nem csak Nagy tanár úrra gondolok, hanem Imrére is, hiszen már nem azzal a tűzzel dolgozik. És teljes mértékben igazat adok Nagy Istvánnak, hogy amíg kisebb belharcokkal vagyunk el és gyermeteg módon megharagszunk hogy nem kerültünk oda az első sorba nos addig szép lassan elhúznak mellettünk a rivális pártok és a szavazataik nagy részét az RMDSZ-től veszik el vagyis töllünk. Hát igen talán nem kellene ennyire akarni azt a pozicicót kedves László nem vagy sehonnan elkésve.
Én is csak a 10-ik helyett szereztem meg Pécskán mégsem, bosszankodok és arra törekszem, hogy barátom Imre bekerüljön, és azért dolgozok majd az ügyön, kérlek, tedd te is és talán négy év múlva majd te is és én is oda kerülök.
De első feladatnak szerintem a környezetedben élőket kellene meggyőznöd az RMDSZ eszményéről, és ott kellene eredményeket elérned, mert ez rossz fényt vet rád és nem csak én figyeltem erre fel, hanem már sokan szóval nem is csodálkozom kedves László, hogy nem tudtál meggyőzni senkit a szavazáson, de ha majd sikerül, akkor talán ott is sikerülni fog.
Elnézést, ha keményen fogalmaztam de nagyon bántotta a fülemet hozzád közli ember
véleménye az RMDSZ-röl csak, azért mert nem nyertél, sőt szerintem sem vagy még kész erre de idővel igen szóval szerintem kb. 8 év múlva oda érsz.
Addig is jó munkát.

Albert László írta...

Szevasz. Köszönöm a hozzászólásodat. Jónéhány dologban azonban nem értek egyet veled. Nem tudom, miért hiszed, hogy törtető lennék... egyáltalán nem vagyok az. Nem érdekelnek a különböző tisztségek sem poziciók. Nem küzdöttem értük, és nem is fogok.Megkérdezheted Imrét is, hogy elsőként támogattam hogy ifjúsági alelnöke legyen a megyei szervezetnek. Mint ahogy megirtam, nem tartom vesztesnek magam. Persze, egy kicsit elszomorodtam hogy igy alakult, de ez nem tartott soká-kb egy napig-.A megoldandó feladatokra kell koncentrálnom, mert van elég. Tehát tévedés ne essék, nem akartam bármiáron tanácsos lenni, sőt bevallom, egyáltalán nem tartozik célkitűzéseim közé. Ifjúsági szinten felkértek és elvállaltam.Ha pedig valamit elvállalok , akkor azt komolyan csinálom.
Nem hiszem hogy bárkit meg kellene győznöm az RMDSZ szellemiségéről. Szabad világban élünk, ahol mindenkinek joga van eldönteni, hogy mi tetszik neki, és mi nem. De a környezetemben élők mindannyian megszavazzák az RMDSZt, mert azt mondják, nem lehet olyan rossz dolog, amibe én ennyi időt, energiát és odaadást fektetek. Rajtam keresztül látják az egész Szövetséget.
Csapatjátékos vagyok, ugyanúgy fogom végigvinni a kampányt, mintha befutó helyen lennék, mert ott vannak csapattársaim, akiket teljes mértékben támogatok. Végezetül azt mondom, nem várom hogy tanácsos legyek se négy sem pedig nyolc év múlva.Akkor leszek majd, ha szükség lesz rám, a tudásomra, elkötelezettségemre. Csak azt várom, hogy vitatkozás, támadás és bántás helyett inkább arra koncentráljunk, hogy erősebbé tegyük a közösségünket és tudjunk egymásnak örömet is szerezni.Erre is szükség van.
U.I. nem kell elfelejteni, hogy nem a politikával kezdtem, hanem komoly ifjúsági szervezetes háttérrel rendelkezem. Nekem ez a fontos. az pedig, hogy az RMDSZben is tevékenykedem egy hivas eredménye, nem pedig a személyes ambiciók illetve poziciók hajhászásának következménye. Van szakmám, amiből meg tudok élni.

Nagy István írta...

Van azért itt egy-két apró (?) ellentmondás, kedves László!

tbarna írta...

Kedves László nem bántás képen mondtam ezeket, a dolgokat. Sőt el is hiszem önfeláldozó munkádat is a magyarság érdekében sőt ismerem kiemelkedő munkaságodat a fiatalság területén. De valljuk meg őszintén más dolgok is motiválnak bennünket fiatalokat. Ok okozat.
S ezen ok okozati kérdés ne vessen minket zsákutcába.
A politikában kedves László keményebb meccsekre lehet számítani ehhez képest az én múltkori hozzászólásom imakönyvbeli idézés.
Örülök, hogy teljes mértékben kiveszed a részed a kampányba.

Névtelen írta...

jo kezdet