2008-05-27

Liberális gondolkodás(mód)


Minap összefutottam a városban egy ismerősömmel, aki a libik ifjúságát erősíti -szerencsére, teszem hozzá, avval együtt hogy félig magyar a gyerek-. A tavalyi EP-kampány alatt ismerkedtünk meg, lévén hogy ő képviselte pártját a Megyei Választési Irodában. Nagy felháborodással kérdezte, hogy minek kellett az RMDSZ-nek polgármester jelöltet indítani, mikor úgyis ott van Dekany , aki magyar, és teljes mértékben támogathattuk volna. Meg amúgy is: mennyi esélye van Bognárnak. Kárnak adjuk le rá szavazatunkat. Szerinte...
Én egy kicsit másképpen látom a dolgokat: először is semmi értelme most magyarkodni, azért hogy szavazatokat szerezzen, mert eddig nem igazán számítottunk. Tudomásomra jutott, hogy magyarul beszélő fiatalokat fizetett azért, hogy az embereket felhívják, és megtévesszék őket, ugyanis azt mondták: Dekany a magyarok jelöltje. Ilyenkor persze jók vagyunk. Na de hagyjuk, mert egyik sem különb a deákné vásznánál, amikor magyar kérdésekről van szó. Az évek folyamán megtanultuk hogy ezekben úgyis csak magunkra számíthatunk.
Másodsorban , nem látom azt az átütő erőt amely egy győztes személyiségében jelen van. Azt mondom, elég ránézni, és mindjárt más jut az ember eszébe. Sokan azt mondják, ha Bognár Levente nem magyarnak született volna akkor most ő lenne a polgármester. Ilyen időket élünk még mindíg. Sajnos. Na de ne csináljunk ebből nemzetiségi kérdést . Nem látom, milyen liberális dogma mondja ki, hogy egymást mocskolni kell, plakátokat szaggatni vagy éppen bannereket égetni... Nem mintha ezzel egyedül lennének, csakhogy mást várna az ember tőlük, liberálisoktól. Szóval, visszatérve az eredeti gondolatmenethez, jogunkban áll polgármestert, megyei tanács elnököt, bármit inítani. Mert ugyanolyan adófizető állampolgárai vagyunk ennek az országnak. És, mert azt akarjuk hogy ott legyünk a döntéshozatalban, ugyanis ilyen alkalmi magyarokra nem lehet jövőt építeni.

2 megjegyzés:

Nagy István írta...

Ezt a felületet senki se méltatja szóra?

Névtelen írta...

majd en