2008-07-08

Fiatalok legyünk vagy újak?


Nagy port vert fel a múlt hétvégi SZKT-n Kovács Péter beszéde, ugyanis számon merte kérni a gyenge teljesítményt, a kampányhoz való viszonyulásukat bizonyos helyi szervezetektől, illetve azok vezetőitől.
Ezt, sokak szerint teljesen jogtalanul tette, mert, mint azt jól tudjuk, mindenki nyertesként került ki a választásokból. Vesztesek tehát nincsenek. Mindenki elégedett az elvégzett munkájával, és mint olyan, felelősöket nincs is miért, és főleg nincs kiket állítani. Pedig nem mindenhol mentek kíválóan a dolgok. Felelősöknek tehát lenniük kell, azzal együtt, hogy nem akarják beismerni saját maguk és mások előtt sem hibáikat. Azok, akik az elismerésért többször is sorbaállnak, most inkább előveszik a fiatal–öreg kérdést és igyekeznek ebbe az irányba terelni a problémát. Teljesen fölöslegesen, hiszen nincs köze egyiknek a másikhoz. Itt csak egyszerüen teljesítményről van szó. Van aki le tud tenni valamit az asztalra, mert dolgozott, és van aki csak magyarázza a bizonyítványát, mert neki csak erre telik. És erre fog telni összel is, meg négy év múlva is. Csakhogy a Szövetségnek, ugyanúgy mint az erdélyi magyarságnak, nem magyarázatokra van szüksége, és főleg, nem magyarázókra, hanem munkásokra, akik tetteikkel adják meg a kérdésekre a válaszokat.
Az eredmények mindenki számára elérhetőek és világosan magyarázzák a helyzetet. Jónéhány szervezetben változásnak kell bekövetkeznie, mert eredményt nem tudnak felmutatni. Ideje tehát, hogy meghúzzák a vonalat, megköszönjék a lehetőséget, és átadják a helyet új embereknek, esetleg fiatalabbaknak, akik új elképzeléseket, munkastílust tudnak behozni. Erre mindenképp szükség van.
A kampánystáb tagja voltam ebben az elmúlt időszakban, bejárhattam így az egész megyét. Alkalmam nyílt megismerni, hogy miként dolgoznak( vagy nem ) az adott település jelöltjei. Sokak előtt megemelhetem a kalapom.Voltak olyanok, akik saját maguk sem hittek benne, hogy bármennyi eséllyel indulnak, de olyanok is, akik nagy kényelmükben a megyei szervezettől várták a megváltást. Azt gondolták, a megyei kampánystáb dolga, hogy neki kampányoljon, míg ők nyugodtan nézték a légkondicionált autóból, hogy értük izzadunk. Meg is lett az eredménye…Nagyon sok helyen örömüket fejezték ki a fiatal kampánycsapat láttán. Ez kell tehát az embereknek és a Szövetségnek egyaránt. Új arcok, mert egyesek már nagyon unalmassá váltak. Fiatalok kellenek, akik a közösségi munkáért állnak sorba, nem pedig a bogrács mellett.

Nincsenek megjegyzések: