2008-03-18

A rossz után...



Ki az, aki állítja, hogy a jövő képes jobbat hozni és minden szebb lehet; a rossz átalakul történelemmé és csupán jó dolgok történnek már? Hogy a számtalan pofon után, amelyet az Élet igen bőkezűen és talán élvezettel kioszt nekünk, képes lesz megsimogatni egyszer, egy kicsit cirógatni, csiklandozni is, ha már úgy látja, eléggé meg lettünk nevelve és sárbatiport helyzetünkből immár emelnie kell ahelyett, hogy két méterrel mélyebbre taszítson bennünket... Ki, vagy mi adhat erőt ahhoz, hogy képesek legyünk megkapni, elfogadni, elviselni és megköszönni az újabb neveléseket, amelyekre egyáltalán nem tartottunk igényt; feltölteni üresedőfélben levő készleteinket aprócska pozítivumokkal, hogy nevetni tudjunk azokon a dolgokon is, amelyeken sokan nem tudnak.
Aki a leghitelesebben és leghatékonyabban képes erre ösztönözni bennünket az nem a nagyvilágban, hanem a mi személyi, belső világunkban található. Csak saját énünk tudja felszívni a környezetünkből az összes pozítívum molekulát és képes ezeket összegyűjteni illetve minél jobban hasznosítani szervezetünk érdekében.
Legyünk nyitottak, higgyünk benne, hogy mindig jöhet jobb és minden akadályt képesek vagyunk legyőzni. Akarjunk minőségibb életet élni és egy jobb világot létrehozni.

1 megjegyzés:

Albert László írta...

Többen jeleztétek, hogy ennek a bejegyzésnek egy kicsit Gyurcsány szaga van... Nagyon sajnálom, hogy ide jutottam...Amúgy egyáltalán nem szerettem volna politikai töltetet adni neki, csupán egy kicsit lelkesiteni szerettem volna, úgyanis elég sok megkeseredett fiatallal találkoztam a napokban. Nekik szerettem volna üzenni, hogy meg kell látni az életben az aprócska örömöket és erőt kell, de legalábbis lehet meriteni ezekből az apróságokból.